Geschiedenis
Opgedragen aan Sint-Job, de oudtestamentische heilige wiens onwrikbare geloof de Heer verkoos te bewijzen door middel van veelvuldigheid, is de kerk gewijd aan de nagedachtenis van de laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II, wiens verjaardag samenviel met het feest van Sint-Job, en aan die van de keizerlijke familie, vermoord door de communistische autoriteiten op 17th Juli 1918. De kerk dient ook als gedenkteken voor alle slachtoffers van de revolutie en burgeroorlog in Rusland, gevallen sinds de bolsjewistische machtsovername in oktober 1917.
Parochie binnen de kerk
In het decreet van 3 april 1964,Mgr. Antonius declared: "Bij het nemen van de richting in Brussel van de kerk van Sint-Job de Grote Martelaar, denk ik dat het gepast en noodzakelijk is om er een parochie in de buurt te vestigen." Inderdaad, tot die datum was de kerk "stavropegisch", dat wil zeggen, ze was rechtstreeks ondergeschikt aan de bisschoppensynode van de Russisch-orthodoxe kerk in het buitenland. Op 6 september 1964, onder voorzitterschap van Mgr. Antonius , een algemene vergadering van de stichters van de parochie, ingeschreven in het register van de kerk.
Kerk van St. Job
Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.